Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jótékonyság, adományozás

ABÁDSZALÓKI CSALÁDSEGÍTŐ - ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT

Adományhelyünk
 

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatunk 2001 októbere óta egy önkormányzati épületben  fogadja  a  mások  számára  még hasznosítható adományokat. A legtöbb felajánlás a helybeli lakosoktól  érkezik, de földrajzi helytől függetlenül bárhonnan fogadjuk az adományokat.Főleg ruhaneműket, cipőket, játékokat hoznak a gyűjtőhelyre, de kaptunk már egyéb lakás felszerelési cikkeket, konyhaeszközöket, bútorokat is.

Igénylik a szolgáltatást az adományozni kívánók és a szociálisan rászoruló felnőttek, gyerekek is. Szülők, egyedülállók, nők, férfiak, hajléktalanok, nyugdíjasok, klubvezetők  mellett terhes kismamák, kisgyermekes anyukák, iskolás gyermekek, diákok válogatnak, visznek a számukra szükséges adományokból.
Az adományok fogadása, átadása, és cseréje nyilvántartásba kerül, aláírással igazolt. Külön készül átvételkor adománylevél az adományozóknak, karácsonyra pedig köszönőlevelet is küldünk.

Az Adományhelyen általában 2 fő közhasznú foglalkoztatottat alkalmazunk, akik varrógépen is tudnak varrni. Ők az adományok fogadása, átadása, cseréje mellett textil hulladék anyagokból kreatív módon használati tárgyakat: párnákat, táskákat, kerékpárülés huzatokat, szemüvegtokokat, stb. varrnak. Támogatjuk az Abádszalóki Gyermekekért Közalapítványt azzal, hogy termékeinkkel részt veszünk a karácsonyi vásárukon, felajánlva az ebből származó bevételt a gyermekek javára.

Az intézményeknek főleg javításokat végzünk, kiegészítőket készítünk. A bölcsődének és az óvodának varrtunk már kiskötényeket, bábokat, fali zsákokat, ballagó tarisznyákat, szegtünk be törölközőket, függönyöket, terítőket. Az iskolának naplóborítót, a bábszakkörnek bábokat, paravánt, a könyvtárnak  párnákat,   textiljátékokat, a  babamúzeumnak cipővédőket, a  művelődési . háznak kiállításhoz drapériát, védőnőknek, gazdasági szervezetnek, szállodának, campingnek, függönyök készültek. Önkormányzat részére székeket kárpitoztunk hulladék bútorszövetből a gazdasági egységgel közösen. Több zászló felújítására is sor került, a terítők és függönyvarráson kívül.
Kistérségi szerveződésű szakmai napjaink színvonalas szervezéséhez szintén felhasználjuk az Adományhely adta lehetőségeket.

Minden évben csak néhány hónapig kapunk közhasznú munkaerőt erre a célra, ezért keressük a megoldást a folyamatos foglalkoztatásra.

Minden évben újra és újra tapasztaljuk, hogy igény van a közvetítő, és varró szolgáltatásunkra, hiszen az érintettek, akár az adományozni szándékozók, akár a rászorulók, igényüket fejezik ki a szolgáltatásunk iránt akkor is, amikor nem tudunk folyamatos nyitva tartást biztosítani. 


Címünk: Abádszalók, Deák F. u. 12. (Polgármesteri Hivatal épületében)
Telefonszámunk: 06 59/ 535 - 117
Fax: 06 59/ 535 - 120

E-mail címeink: gyejoszalok@freemail.hu

                     csaladszalok@freemail.hu

 
Takácsné Karkusz Erzsébet 

Szakmai Vezető

Forrás: abadszalokigyerekek.gportal.hu/gindex.php

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.